79-åring nødlandet småfly uten propell

Propellen som falt av småflyet som torsdag ettermiddag nødlandet på Stavanger lufthavn Sola, ble funnet i terrenget på Tjelta, et godt stykke fra flyplassen.
Propellen som falt av småflyet som torsdag ettermiddag nødlandet på Stavanger lufthavn Sola, ble funnet i terrenget på Tjelta, et godt stykke fra flyplassen. Foto: Arnstein Løvbrekke / NTB scanpix

Både flyger og fly kom uskadd fra det da et småfly mistet propellen og måtte nødlande på Stavanger lufthavn.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Både flyger og fly kom uskadd fra det da et småfly med én motor mistet propellen og måtte nødlande på Stavanger lufthavn torsdag ettermiddag.

– Det sa bare pang, og så flakset propellen av gårde, forteller den erfarne piloten og flyinstruktøren Paul Garstad til Stavanger Aftenblad etter den svært dramatiske hendelsen.

79-åringen, som betegnes som en legende i småflymiljøet på Sola, anslår at flyet holdt en fart over 200 kilometer i timen da propellen plutselig forsvant.

Politiet fikk melding om hendelsen klokka 14.36 torsdag ettermiddag.

– Han var ikke så langt unna flyplassen og har glideflydd inn, fortalte operasjonsleder Jøran Solheim i Sør-Vest politidistrikt til NTB.

Garstad sier nødlandinger som dette er noe man trener på, og at han alltid når han er ute og flyr, merker seg steder hvor det er mulig å nødlande.

Småflypiloten sier det ble høy temperatur i tårnet da han ga beskjed om at propellen hadde forsvunnet.

– Jeg tror de ble mer oppskjørtet enn meg, sier 79-åringen som deretter glidefløy i nesten 2,5 kilometer fra Tjelta til rullebanen på Sola. Landingen gikk uten problemer. Noe senere ble propellen funnet av en bonde.

Både Statens havarikommisjon for transport og Luftfartstilsynet ble varslet om saken.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus