Politiet mistenker at 19-åring døde av matforgiftning

En 19 år gammel mann døde tirsdag etter noen dagers sykeleie. Politiet tror mannen kan ha blitt matforgiftet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den unge mannen døde i Oslo tirsdag, dagen etter at han oppsøkte lege. De innledende undersøkelsene tyder på at han kan ha blitt matforgiftet hjemme.

Politiet har beslaglagt mat hjemme hos familien, men mistenker ikke at det ligger noe kriminelt bak dødsfallet, skriver VG. Også 19-åringens to år yngre søster er blitt syk. Hennes tilstand har de siste dagene bedret seg etter å ha vært kritisk.

– Den foreløpige obduksjonsrapporten gir ikke noe klart svar på dødsårsaken, men det er mindre sannsynlig at det dreier seg om en smittekilde. Det har trolig skjedd en type matforgiftning, sier avsnittsleder Rune Skjold ved Finans- og miljøkrimseksjonen i Oslo politidistrikt.

Både Folkehelseinstituttet og Mattilsynet bistår kommunehelsetjenesten i saken

Personvernpolicy