Meny

Færre brev og lavere inntekter for Posten

Avtroppende konsernsjef i Posten Norge, Dag Mejdell, under lanseringen av Postens nye frimerker i april i år. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Posten Norge varsler flere tiltak for å bøte på inntektsfallet etter tidenes største nedgang i antallet brevsendinger på ett kvartal.

Det såkalte adresserte brevvolumet falt med hele 14 prosent i årets tre første måneder, opplyser konsernet i en pressemelding. Spesielt de største kundene innen bank og finans har redusert antall brevsendinger kraftig. I første kvartal var nedgangen på 25 prosent sammenlignet med samme periode i fjor.

Totalt var resultat før nedskrivninger og engangseffekter innen postsegmentet 176 millioner kroner i første kvartal, hele 149 millioner mindre enn i det samme kvartalet i fjor.

– Resultatet understreker viktigheten av både gjennomførte og planlagte tiltak. Regjeringens forslag om å slå sammen A- og B-post er et viktig og nødvendig neste skritt for å tilpasse servicetilbudet til kundenes endrede bruk av Postens tjenester, sier avtroppende konsernsjef Dag Mejdell.

Stortinget vil trolig behandle dette forslaget allerede før sommeren. Endringene vil da kunne gjennomføres i løpet av 2017.

Både stabs- og støttefunksjoner i Posten er kuttet i løpet av første kvartal. Dessuten er postleveringen på lørdager avviklet, mens det er gjort endringer i landposttjenesten. Posten skriver at det blir gjennomført løpende «bemanningstilpasninger».

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus