Færre brev og lavere inntekter for Posten

Avtroppende konsernsjef i Posten Norge, Dag Mejdell, under lanseringen av Postens nye frimerker i april i år. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Avtroppende konsernsjef i Posten Norge, Dag Mejdell, under lanseringen av Postens nye frimerker i april i år. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Posten Norge varsler flere tiltak for å bøte på inntektsfallet etter tidenes største nedgang i antallet brevsendinger på ett kvartal.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det såkalte adresserte brevvolumet falt med hele 14 prosent i årets tre første måneder, opplyser konsernet i en pressemelding. Spesielt de største kundene innen bank og finans har redusert antall brevsendinger kraftig. I første kvartal var nedgangen på 25 prosent sammenlignet med samme periode i fjor.

Totalt var resultat før nedskrivninger og engangseffekter innen postsegmentet 176 millioner kroner i første kvartal, hele 149 millioner mindre enn i det samme kvartalet i fjor.

– Resultatet understreker viktigheten av både gjennomførte og planlagte tiltak. Regjeringens forslag om å slå sammen A- og B-post er et viktig og nødvendig neste skritt for å tilpasse servicetilbudet til kundenes endrede bruk av Postens tjenester, sier avtroppende konsernsjef Dag Mejdell.

Stortinget vil trolig behandle dette forslaget allerede før sommeren. Endringene vil da kunne gjennomføres i løpet av 2017.

Både stabs- og støttefunksjoner i Posten er kuttet i løpet av første kvartal. Dessuten er postleveringen på lørdager avviklet, mens det er gjort endringer i landposttjenesten. Posten skriver at det blir gjennomført løpende «bemanningstilpasninger».