Aust-Agder-politiker tiltalt for bortføring av datter

En politiker fra Aust-Agder er tiltalt for frihetsberøvelse etter å ha bortført sin egen datter og sperret henne inne i en hjemmelaget celle. Det er satt av to dager til rettssaken i Aust-Agder tingrett i august. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
En politiker fra Aust-Agder er tiltalt for frihetsberøvelse etter å ha bortført sin egen datter og sperret henne inne i en hjemmelaget celle. Det er satt av to dager til rettssaken i Aust-Agder tingrett i august. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

En lokalpolitiker fra Aust-Agder er tiltalt for å ha bortført sin voksne datter og sperret henne inne i en hjemmelaget celle. Mannen nekter straffskyld og sier han ville redde kvinnen fra et rusmiljø.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det var en fortvilet situasjon. Jeg mener at jeg handlet i nødrett og nekter derfor straffskyld, sier kommunepolitikeren til Fædrelandsvennen.

Kvinnen i 20-årene skal ha slitt med rusproblemer i flere år, og faren skal i lengre tid ha fryktet for hennes liv og helse.

Satte på hørselvern

I fjor sommer tok faren og to medhjelpere, som også er tiltalt, datteren med seg med makt fra en bolig hun befant seg i med flere andre. De bandt henne, satte på henne hørselvern og en hette over hodet og la henne i en bil.

Hun ble deretter kjørt til en spesialbygd celle hvor hun ble satt i håndjern og fikk lenke på føttene. Ifølge tiltalen ble kvinnen holdt i cellen til neste formiddag.

– Skremmende opplevelse

– Hun opplevde dette som et alvorlig inngrep og en skremmende opplevelse, uavhengig av den bakenforliggende motivasjonen. Hun ønsker derfor at gjerningspersonene skal straffes, sier datterens bistandsadvokat, Arve André Larsen.

Det er satt av to dager til rettssaken i Aust-Agder tingrett i august.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden