Meny

Baksaas og Aaser stiller i Telenor-høring

Telenors daværende konsernsjef Jon Fredrik Baksaas (t.v.) og styreleder Svein Aaser under en pressekonferanse i januar om VimpelCom etter en høring i kontroll- og konstitusjonskomiteen. Foto: Lise Åserud (NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De tidligere Telenor-toppene Jon Fredrik Baksaas og Svein Aaser har begge takket ja til å stille i Telenor-høringen på Stortinget fredag. Telenor-direktør Ole Bjørn Sjulstad takker nei.

Telenors og ikke minst Næringsdepartementets håndtering er temaet når Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité fredag denne uken igjen holder åpen høring om korrupsjonssaken i Vimpelcom.

Ja med forbehold

Derimot har tidligere Telenor-sjef Jon Fredrik Baksaas, som også har sittet i Vimpelcom-styret, bekreftet at han stiller til høring. Det samme har tidligere styreleder Svein Aaser gjort, skriver Dagens Næringsliv.

Den tidligere juridiske direktøren i Telenor Pål Wien Espen har så langt ikke svart, mens tidligere finansdirektør i Telenor Richard Olav Aa skriver i en epost til komiteen at han stiller dersom han får «avklart visse forhold rundt konfidensialitet» med Telenor ASA.

Les også: Telenor-direktør Hilde Tonne går av

Mæland og Giske

Blant de øvrige som har bekreftet at de stiller til høring er næringsminister Monica Mæland (H) og tidligere næringsminister Trond Giske (Ap).

Fra Telenor-sfæren kommer dessuten tidligere styreleder Gunn Wærsted og den korrupsjonssiktede tidligere Vimpelcom-sjef Jo Lunder.

Telenor-granskerne Ingebret Hisdal og Anne Helsingeng fra revisjonsselskapet Deloitte og Transparency Internationals generalsekretær Guro Slettmark har også takket ja til å komme på fredagens høring.

Les også: Telenor har varslet Økokrim om to nye saker

Må til bunns

Kontroll- og konstitusjonskomiteen holdt også i januar i fjor høring om Næringsdepartementets eierskapsutøvelse i Telenor. I ettertid kom det fram at Baksaas og Aaser holdt tilbake sentral informasjon under høringen.

– Det er veldig viktig for Stortinget å komme helt til bunns i denne saken, med tanke på én eneste ting, nemlig å finne ut om departementet har gjort det de skulle, og har fulgt med i tilstrekkelig grad, sa komitéleder Martin Kolberg (Ap) til NTB da kontroll- og konstitusjonskomiteen tidligere denne måneden enstemmig vedtok å kalle inn til en ny høring i den omstridte saken.

Les også: Regjeringen fikk bekymringsmelding om Telenor-eid selskap i Bangladesh

Vimpelcom, der Telenor eier 33 prosent, har erkjent å ha betalt nesten 1 milliard kroner i bestikkelser til postboksselskapet Takilant i Usbekistan i bytte mot lukrative telelisenser. I februar aksepterte selskapet en bot på om lag 6 milliarder kroner.

ABC Nyheter er eid av ABC Startsiden A/S hvor Telenor er majoritetseier.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus