Meny

Obduksjonsrapport klar etter barnedødsfall

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En endelig obduksjonsrapport åpner for at den tolv år gamle jenta som ble funnet død i sengen sin i Sunnfjord i begynnelsen av februar, døde av epilepsi.

Til tross for at obduksjonsrapporten er endelig, gir den ikke noe klart svar på hva som var dødsårsaken, skriver NRK.

Tolvåringen bodde i et fosterhjem da hun døde. I midten av februar ble det kjent at de biologiske foreldrene til jenta har anmeldt Sogn barnevern, fosterforeldrene og en kommunelege til politiet.

Fylkesmannen og Fylkeslegen i Sogn og Fjordane åpnet tilsynssak mot henholdsvis Sogn barnevern og jentas fastlege kort tid etter dødsfallet, men førstnevnte konkluderte med at barnevernets oppfølging av jenta var forsvarlig. Også Kripos ble koblet inn i etterforskningen i februar.

Advokat Louis Anda, som representerer jentas biologiske foreldre, har tidligere gitt uttrykk for at jenta hadde symptomer på epilepsi i forkant av dødsfallet. Han har videre hevdet at barnevernet bortforklarte symptomene med angstanfall fordi foreldrene forsøkte å få tilbake omsorgen.

Hendelsen etterforskes fortsatt av politiet, som har avhørt flere titalls personer. Etterforskningen ventes å være ferdig i juli.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus