Meny

Alle huseiere får brev om brannfarlige varmtvannsberedere

Oso Hotwater advarer norske husstander om en feil på selskapets varmtvannsberedere som kan føre til overoppheting og brann. Bildet viser en Super Standard S. Det finnes flere størrelser av denne, og mange av dem har feil i komponenten som kan føre til brann. Foto: Oso Hotwater / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oso Hotwater har besluttet å sende ut informasjon til samtlige norske huseiere etter at det er oppdaget en feil på selskapets varmtvannsberedere som kan føre til overoppheting og brann.

Mandag var selskapet i et møte med Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB). Der ble det besluttet at de 2,25 millioner informasjonsskrivene skal sendes ut i juni. Utsendelsen var opprinnelig planlagt etter sommeren.

– Det var et konstruktivt møte, hvor Oso Hotwater redegjorde for den alvorlige situasjonen. Vi forstår godt at mange innbyggere er bekymret for varmtvannsberederne sine, og vi er derfor tilfredse med at selskapet fremskynder utsendelsen, opplyser direktør i DSB, Cecilie Daae, i en pressemelding.

Les også: Produsent advarer mot brannfarlige varmtvannsberedere

Bakgrunnen for beslutningen er at etterforskningen av en boligbrann i Harstad i slutten av mars konkluderte med at brannårsaken var varmgang i tilkoblingspunktet på varmtvannsberederen. En kvinne i 70-årene omkom i brannen.

Det er meldt om 20 andre branntilløp i hjem med samme produkt. Den aktuelle typen varmtvannsbereder er produsert mellom 2009 og 2011, og det er solgt rundt 30.000 eksemplarer i Norge.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus