Flere tog mellom Oslo og Göteborg

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Jernbaneverket og det svenske Trafikverket er enige om en rekke tiltak for å utvikle jernbanen mellom Oslo og Göteborg. Målet er å øke kapasiteten på strekningen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Dette er et godt forarbeid til en grenseoverskridende utvikling av jernbanen mellom Norge og Sverige, sier regiondirektør i Jernbaneverket, Sjur Helseth, i en pressemelding.

Mandatet for utredningen har vært å vurdere hvordan kapasiteten både for person- og godstrafikk kan bli bedre og mer konkurransedyktig. Mandag overleverte Jernbaneverket den felles utredningen til Samferdselsdepartementet.

Les også: NSB varsler kamp om konkurranseutsatte togstrekninger

Utredningen konkluderer blant annet med at det er nødvendig med dobbeltspor på hele strekningen for å legge til rette for ytterligere forbedringer for godstrafikken, samt for høyere frekvens og nedsatt reisetid for persontrafikken.

Les også: Flytoget kan utvide konkurransen med NSB

– Selv om utgangspunktet for etatene har vært noe forskjellig, har samarbeidet i utredningsprosjektet vært godt. Det er svært bra at vi i etatene nå er enige, og det er viktig å se strekningen som en helhet også fra svensk side, sier enhetschef for strategisk planering, Håkan Persson, i Trafikverket.