Meny

Flere tog mellom Oslo og Göteborg

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jernbaneverket og det svenske Trafikverket er enige om en rekke tiltak for å utvikle jernbanen mellom Oslo og Göteborg. Målet er å øke kapasiteten på strekningen.

– Dette er et godt forarbeid til en grenseoverskridende utvikling av jernbanen mellom Norge og Sverige, sier regiondirektør i Jernbaneverket, Sjur Helseth, i en pressemelding.

Mandatet for utredningen har vært å vurdere hvordan kapasiteten både for person- og godstrafikk kan bli bedre og mer konkurransedyktig. Mandag overleverte Jernbaneverket den felles utredningen til Samferdselsdepartementet.

Les også: NSB varsler kamp om konkurranseutsatte togstrekninger

Utredningen konkluderer blant annet med at det er nødvendig med dobbeltspor på hele strekningen for å legge til rette for ytterligere forbedringer for godstrafikken, samt for høyere frekvens og nedsatt reisetid for persontrafikken.

Les også: Flytoget kan utvide konkurransen med NSB

– Selv om utgangspunktet for etatene har vært noe forskjellig, har samarbeidet i utredningsprosjektet vært godt. Det er svært bra at vi i etatene nå er enige, og det er viktig å se strekningen som en helhet også fra svensk side, sier enhetschef for strategisk planering, Håkan Persson, i Trafikverket.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus