Meny

Bankansatte har fått ulovlige pengegaver fra eiendomsmeglerne

Flere banker har avviklet praksisen med å utbetale honorar til bankansatte som henviste kunder til megleravdelingen, etter Finanstilsynets rundskriv. Foto: Jarl Fr. Erichsen / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I årevis har bankansatte fått utbetalt godtgjørelse fra eiendomsmeglere for henvisning av boliglånskunder. Dette er ulovlig, ifølge Finanstilsynet.

Over hele landet har det en årrekke vært praksis at bankansatte har henvist boliglånekundene til en bestemt eiendomsmegler og fått utbetalt godtgjørelse fra megleren for reklamejobben, skriver Nord24.

– Det ikke er lov for bankansatte å motta godtgjørelse for å henvise kunder til et spesielt eiendomsmeglerselskap – selv om megleren er i samme konsern som banken, understrekes det i et brev fra Finanstilsynet nyhetsnettstedet har fått tilgang til.

– Vi har hatt en ordning hvor den bankansatte, som ga et tips som førte til oppdrag for eiendomsmegleren vår, fikk en provisjon på 1.000 kroner, sier overordnet banksjef for DNB i Tromsø, Jann Ivar Didriksen.

Denne ordningen har DNB hatt for hele landet, men den ble avviklet på flekken da brevet fra Finanstilsynet kom, understreker Didriksen.

Også Nordea-ansatte har hatt lignende ordning.

– Vi har hatt en slik tipsordning. Men dette ble stoppet omgående da Finanstilsynet kom med sitt rundskriv, sier senior kommunikasjonsrådgiver i Nordea Norge, Grete Christine Kruse.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus