Meny

Frifinnelse i amerikansk politivoldssak

Politimannen Edward Nero ankommer rettssalen i Baltimore for å motta dommen i saken etter Freddie Grays dødsfall. Foto: Bryan Woolston / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En politimann er frifunnet i saken som ble reist etter den 25 år gamle afroamerikaneren Freddie Grays død.

Gray ble pågrepet i Baltimore 12. april og ifølge siktelsen ble han påført livstruende nakkeskader da han ble slengt inn i politibilen iført håndjern. Han døde én uke senere. Dødsfallet førte til opptøyer og beskyldninger om politivold.

I etterkant av hendelsen har byens politisjef Anthony Batts blitt avsatt.

Totalt seks politifolk er tiltalt i saken, og en av dem ble mandag frifunnet. Dommeren kom fram til at Edward Nero ikke var skyldig i overfall eller uaktsomhet i tjenesten. Sakene gjennomføres individuelt for de seks, og Neros sak var den andre i rekken. Den første saken endte med at juryen ikke kom til enighet om en kjennelse. Edward Nero valgte å bli dømt av en dommer framfor at en jury skulle avgjøre saken.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus