Meny

Protest mot regjeringens asylforslag for mindreårige

Flere organisasjoner og ungdomspartier mener at regjeringens forslag om midlertidig oppholdstillatelse er til barnas verste. Illustrasjonsfoto: Tore Meek / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

34 organisasjoner samles foran Stortinget torsdag i protest mot regjeringens forslag om midlertidig opphold for barn som flykter alene til Norge.

Regjeringen foreslår å gi enslige mindreårige asylsøkere midlertidig oppholdstillatelse fram til de fyller 18 år, uavhengig av alder og uavhengig av hvorvidt det foreligger et beskyttelsesbehov. Først når de blir myndige får de vite om de får bli i landet.

– Det er bredt dokumentert at det å leve med midlertidig opphold frarøver barn livsgleden og gjør dem syke. Ingen barn skal måtte leve slik, sier Tove Wang, generalsekretær i Redd Barna.

Redd Barna er sammen med 33 andre organisasjoner, som Røde Kors, UNICEF Norge og flere ungdomspartier, er sterkt uenig i regjeringsforslaget.

Under markeringen, utenfor Stortinget torsdag klokka 9, blir partiene derfor bedt om å stemme nei til forslaget.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus