Meny

Mann dømt for voldtekt på burgerrestaurant i Oslo

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 27 år gammel mann er i Oslo tingrett dømt til fire års fengsel for å ha voldtatt en kvinne på en Burger King-restaurant i Oslo i september i fjor.

Ifølge tiltalen skjedde overgrepet på dametoalettet på Burger King i Karl Johans gate i Oslo rundt midnatt natt til søndag 27. september.

Mannen erkjente ikke straffskyld da saken var oppe i tingretten i september i fjor. Han forklarte at han ikke husket hva som hadde skjedd, men at det ville være «en katastrofe» om han hadde gjort det. Mannen meldte seg til politiet da han forsto at politiet var på jakt etter ham.

Nå er han dømt til fire års fengsel for voldtekten, melder Dagbladet. Han er også dømt til å betale 150.000 kroner til kvinnen.

Nye opplysninger

Oslo tingrett har trodd på kvinnen i saken – ikke den nå domfelte. Han skal først under hovedforhandlingene ha kommet med nye, sentrale opplysninger. Blant annet mente han at kontakten var frivillig, men dette støttes ikke av overvåkingsvideoer på stedet, ifølge retten, som mener de nye opplysningene var lite troverdige.

Kvinnen har fortalt politiet at gjerningsmannen var ukjent for henne, og hun kunne bare gi en vag beskrivelse av ham. Hun var på Burger King med en annen person, og da hun ikke kom tilbake fra toalettet etter en stund, ba hennes bekjente om å få nøkkel for å låse opp den låste toalettdøren.

Den dømte var en gjest som spiste på restauranten før han fulgte etter kvinnen inn på toalettet. Ifølge politiet er han anmeldt for lignende forhold tidligere, men anmeldelsen er henlagt.

Belastende

– Tiltaltes handling må karakteriseres som en typisk overfallsvoldtekt, ved at det ikke var noen kontakt mellom partene på forhånd som ga fornærmede noe forvarsel eller noen mulighet til å avverge situasjonen, bemerker retten i dommen.

Bistandsadvokat, Erik Teigstad, forteller til Dagbladet at hans klient er fornøyd med rettsresultatet, og at hun har opplevd saken som svært belastende.

– Fornærmede er fornøyd med dommen, og tenker det er veldig bra at dette kanskje gjør det mindre sannsynlig at han finner på noe lignende igjen mot andre jenter. Hun håper jo selvsagt at saken ikke ankes, sier han.

Populært