Meny

Stor fare for flom i Hedmark – ni fylkesveier stengt

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mandag og tirsdag er det varslet byger som kan gi flom i en rekke små og mellomstore elver i Hedmark. Flere veier er stengt, og folk bes om å følge med på situasjonen.

Flommen er i full gang i en rekke små og mellomstore elver i Hedmark. Flere veier er stengt, og folk bes om å følge med på situasjonen.

Spesielt de østlige områdene på Østlandet er utsatt, og det er varslet vannføring på oransje nivå flere steder mandag og tirsdag, melder Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE).

Oransje aktsomhetsnivå er det nest høyeste varselnivået, som betyr at bebyggelse og infrastruktur nær vassdrag er utsatt, og at myndigheter bør ha økt beredskap.

Mandag ettermiddag etablerte Statens vegvesen krisestab for å ta hånd om veisituasjonen, melder NRK.

– Dette gjør vi fordi det har falt veldig mye nedbør det siste døgnet, og flere fylkesveier er stengt, både i Åmot, Trysil, Vang og Hedmark, sier kommunikasjonsrådgiver Tom Fjellheim i Statens vegvesen til kanalen.

Fylkesveier stengt

Ni fylkesveier er stengt i Hedmark mandag kveld. Også riksvei 25 er stengt. Trafikanter i området bes følge med på trafikkmeldingene.

– Det er vanskelig å si om flere veier må stenges i løpet av kvelden eller ikke. Så lenge det regner er det fare for flere stengninger, så folk bør følge med på trafikkmeldingene fortløpende, sier trafikkoperatør John Slinning til NTB.

Statens vegvesen opplyser på sine nettsider at de følger nøye med på situasjonen ved E6 ved Vien utenfor Hamar, hvor Flagstadelva har gått over sine bredder. Om E6 stenges, blir omkjøring skiltet.

Beboere bes følge med

I de store elvene som Glomma og Trysilelva er det også ventet økende vannføring. Hamar kommune melder på sine nettsider at de overvåker flomsituasjonen. Det er mye vann i Øvre Vang og Flagstadelva. Flere veier er allerede stengt, og beboere bes følge med på flomsituasjoner.

Også flere fjellveier er stengt på grunn av flom, melder Gudbrandsdølen Dagningen. Fremkommeligheten er redusert på flere fjellveier på Nordseter, Sjusjøen, Storåsen og i Ringsakerfjellet. Det er regn i kombinasjon med snøsmelting som fører til redusert fremkommelighet.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus