Tungt farvel med de 13 ofrene i Turøy-ulykken

Se hele minnemarkeringen her.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Under minnestunden etter helikopterulykken ved Turøy beskrev Statoil-sjef Eldar Sætre de 13 som omkom på vei hjem fra jobb i Nordsjøen, som vår tids pionerer.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Familie, venner og kolleger fylte Håkonshallen under minnestunden for de 13 som omkom ved Turøy i Hordaland fredag 29. april.

Fra regjeringen deltok samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp), som i en sterkt beveget minnetale fortalte at han var i begravelse for sin mor samme dag som ulykken skjedde.

– Til familie og venner. Jeg føler smerten deres så inderlig, sa Solvik-Olsen.

13 tomme stoler

Statsråden sa at han kjenner på følelsen av meningsløshet etter ulykken.

Det føles så uendelig tungt når det går galt, når liv går tapt. I vårt lille land blir det så veldig nært, sa han og fortsatte:

– Nå står 13 stoler tomme, i hus og på jobb. Samtaler som aldri helt ble avsluttet. Drømmer som aldri helt ble realisert. Latter og smil, som vi minnes, men som vi aldri får oppleve på samme måte igjen. Vi føler på hvor meningsløst og urettferdig det oppleves, sa Solvik-Olsen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Vår tids pionerer

Statoil-sjefen slo fast at ofrene i ulykken var en del av vår tids pionerer i en industri der verdiene ikke kommer av seg selv, men hver dag må skapes av de menneskene som holder driften i gang.

– De 13 var blant våre fremste. Savnet er stort. Vår takknemlighet er dyp. 13 av våre beste ble tatt fra oss altfor tidlig. Ingen kan gjøre sorgen mindre, men sammen kan vi bære den, sa Eldar Sætre.

Faglighet og humor

Skuespiller Kåre Conradi leste opp et kort, personlig minneord for hver av de 13.

Her fikk de fremmøtte høre om medarbeidere som delte sine kunnskaper, som stilte opp for hverandre og som holdt svært høy faglig standard. Conradi fortalte om familiefaren, Liverpool-supporteren, friluftsmannen. Han fortalte om optimisten, den gode diskusjonspartneren, om ressurspersonen. Om smittende humor, sterk integritet, omsorg og det gode smilet.

Under den timelange minnestunden var det også musikalske innslag ved blant andre Ole Edvard Antonsen, Sigvart Dagsland og Karoline Krüger.