Sykehus må endre rutiner etter dødsfall i trapp

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ålesund sykehus må lage en plan for hvordan de tar imot pasienter med demens. De brøt loven da en dement kvinne i 80-åra døde etter å ha falt ned en trapp ved sykehuset i desember i fjor.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Helsetilsynet besluttet i januar i år å opprette tilsynssak etter dødsfallet. Kvinnen var til daglig beboer ved et lokalt sykehjem og var inne til en rutineundersøkelse ved Ålesund sykehus da ulykken skjedde.

Hun var uten tilsyn en kort periode, tok seg til trappen med rullator, kjørte utenfor og falt. Seks dager senere døde hun av skadene.

Ifølge NRK konkluderer Fylkesmannen i Møre og Romsdal med at sykehuset brøt forsvarlighetskravet i spesialisthelsetjenesteloven,

– Man har ikke hatt tilstrekkelige rutiner for å sikre at pasienten ble ivaretatt på en slik måte at innleggelsen gikk trygt for seg, seier assisterende fylkeslege Cato Innerdal til NRK.

Han sier de har bedt Helse Møre og Romsdal om en plan for hvordan de skal sikre at pasienter med demenslidelse blir undersøkt og sikre at pasienten får den oppfølgingen de skal ha.