Meny

Politiet vil lage russebussregister

Politiet og Statens vegvesen vil lage et register over russebusser i Hordaland for å sikre at de er kontrollert og godkjent for å ferdes på veien. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet og Statens vegvesen vil lage et register over russebusser i Hordaland for å sikre at de er kontrollert og godkjent for å ferdes på veien.

– Vi vil at samtlige busser skal inn på kontroll, og vi vil ha oversendt bilder av bussene når de er godkjent, sier Morten Ørn, sjef ved Bergen Sør politistasjon til Bergens Tidende.

Ørn sier at politiet, fylkeskommunen, Trygg Trafikk og helseetaten vil evaluere årets russefeiring der en 19 år gammel russ ble kritisk skadd etter at han trolig sto på taket mens bussen kjørte gjennom en tunnel øst for byen.

– I fremtiden skal samtlige busser i Bergen fremstilles for kontroll og godkjennes hos Statens vegvesen. Vi ønsker å få oversendt bilder av bussene etter at de har blitt kontrollert. Da vil vi vite hvordan de så ut på kontrolltidspunkt. Dersom bussene stanses av politiet i ettertid, vil vi se om det er blitt gjort endringer på dem som er ulovlige, sier stasjonssjefen.

Dermed kan politiet vite om busser har blitt godkjent med såkalte kroner på taket. Har de bilder å sammenligne med, kan det bli enklere å avskilte bussene hvis det er gjort ulovlige endringer.

Ingeniør Knut Sylta ved Bergen trafikkstasjon opplyser at de vil kontrollere alle russebusser før feiringen starter neste år. Han lover også at politiet skal få de bildene de ber om.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus