Meny

Følg minnemarkeringen direkte:

Møtes for å minnes ofrene fra helikopterulykken

Følg minnemarkeringen direkte her fra klokken 13.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mandag ettermiddag møtes etterlatte og kolleger for å minnes de 13 som omkom i helikopterulykken ved Turøy i Hordaland 29. april.

Klokken 13.00 samles familie, venner og kolleger av de etterlatte til taler, minneord og musikk i Håkonshallen i Bergen for å minnes de 13 som omkom i helikopterulykken.

– Alle får muligheten til å komme sammen i sorgen etter denne tragiske ulykken, sier informasjonsdirektør Bård Glad Pedersen i Statoil til NTB.

Les også:  Havarikommisjonen savner flere vrakdeler etter helikopterstyrt

Møtes i sorgen

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) skal være til stede på vegne av regjeringen. Statoils konsernsjef Eldar Sætre skal også delta i minnemarkeringen sammen med representanter fra de berørte selskapene, kommunene, redningstjenesten og frivillige som deltok i redningsaksjonen.

I tillegg til musikkinnslag vil minneord for hver av de omkomne bli lest opp av skuespiller Kåre Conradi. Det antas at omkring 300 personer vil være til stede under den timelange seremonien.

Les også:  Turøy-tragedien: Solvik-Olsen advarer mot forhastede konklusjoner

Uklar årsak

Tolv menn og en kvinne mellom 32 og 60 år omkom da helikopteret de satt i styrtet ved Turøy fredag 29. april. Årsaken til ulykken er foreløpig ukjent, men helikopteret styrtet trolig etter at rotoren løsnet. Flere av delene fra helikopteret er sendt til Frankrike og England for videre undersøkelser.

De omkomne var på vei fra oljeplattformen Gullfaks B, som drives av Statoil, i Nordsjøen til Bergen lufthavn, Flesland. Helikopteret skal ha stupt 640 meter de siste ti sekundene før det traff bakken. De omkomne var ansatt i Statoil, Aker Solutions, Karsten Moholt, Welltec Norway, Schlumberger, det amerikanske oljeserviceselskapet Halliburton Company og det canadiske selskapet CHC.

Les også:  Politiet har video av helikopterstyrten

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus