Meny

Uvær fører til jordskredfare i Sør-Norge

Regnværet kan føre til jordskred på Østlandet. Her er resultatet etter at et leirras i 2008 sperret nordgående kjørebane på E18 i Kobbervikdalen sør for Drammen. Arkivfoto Foto: Jarl Fr. Erichsen / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er jordskredfare flere steder på grunn av regnværet på Sør- og Østlandet søndag.

Søndag og mandag er det fare for jordskred i Oslo, Akershus, Østfold, Hedmark, Oppland, Buskerud, Vestfold og Telemark, ifølge Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE).

Les også: Uvær rammer Sørlandet

Meteorologisk institutt har fra før sendt ut obs-varsel om kraftig nedbør på Sør- og Østlandet søndag og natt til mandag. Enkelte steder er det meldt opptil 30 millimeter nedbør i løpet av tolv timer. Flere steder kan det også ventes torden.

Vakthavende i jordskredavdelingen i NVE, Monica Sund, sier til VG at det er områder med stor snøsmelting som er spesielt utsatt. På grunn av det kraftige regnet anbefaler NVE at folk følger med på værradaren og renser stikkrenner slik at vannet kan renne fritt.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus