Meny

I dag åpner Smestadtunnelen igjen

En rekke forbedringer er gjort i Smestadtunellen som gjenåpner søndag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter å ha vært stengt i nesten ett år for utbedringer, gjenåpner den normalt svært trafikkerte Smestadtunnelen i Oslo igjen søndag ettermiddag.

Tunnelen var den første som ble stengt da Veivesenet påbegynte sitt store tunnelutbedringsprosjekt i fjor sommer. Over hele landet skal 200 tunneler oppgraderes til EU-standard og moderniseres, ved at gammelt utstyr skiftes ut og ny sikkerhet bygges inn.

Søndag klokka 18 slippes de første bilene gjennom i begge løp, etter at samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) har talt.

Les også: Lastebileiere ønsker ikke ny E18 i Oslo og Akershus

Bare i Oslo står ti tunneler på arbeidslisten som gjelder for 2015 til 2019.

Da arbeidet på Smestad skulle starte 2. juni i fjor, var det ventet kø og kaos på Ring 3, fordi trafikken måtte omdirigeres til veier med mye mindre kapasitet. Men trafikkaoset uteble. Mange av dem som normalt ville tatt bilen om morgenen, valgte heller å sykle eller benytte kollektivtransport.

Les også: Trygg Trafikk krever at førerprøvene endres

Planlagt byggetid i Smestadtunnelen var ett år. Nå ser det ut til at Veivesenet har klart å bli ferdig litt før tida. Gjenåpningen markeres med en nesten to timer lang seanse på Smestad søndag ettermiddag.

– Det aller meste har gått bra. Det er selvfølgelig alltid små overraskelser i store prosjekter, men at vi nå kan åpne tunnelen en uke før planen sier noe om at det har gått bra, sier byggeleder for Smestadtunnelen, Linn Kulberg Knutsen i Statens vegvesen, til NRK.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus