Meny

Nav og Finn.no melder om ledighetsnedgang

Det meldes om færre i ledighetskø. Foto: Lise Åserud / NTB Tema

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Finn.no melder at i årets fire første måneder er det utlyst 4,3 prosent flere stillinger enn samme periode i fjor, også Nav kan glede seg forsiktig over nedgang i arbeidsledigheten.

– Vi skal være litt forsiktige med å si noe bastant, men det kan se ut som om det verste er over når det gjelder ledigheten, sier Johannes Sørbø, seniorrådgiver i Nav, til VG.

Det er første gang Finn.no ser en vekst i jobbmarkedet siden 2012. De ser både geografiske forskjeller og i typen jobber som annonseres.

– Det er fortsatt tøft på Vestlandet, men god vekst i store deler av landet for øvrig. Spesielt sterk er veksten innen bygg- og anlegg. Også innen helse og omsorg er det vekst i antall stillinger, sier jobbanalytiker og produktdirektør i Finn.no, Fredrik Schjold til avisen.

Med fortsatt fallende oljeinvesteringer og lav økonomisk vekst er det imidlertid ventet at arbeidsledigheten vil øke noe utover året. NHO-foreningen Norsk industri mener at ledigheten ikke vil snu før tidligst i 2017. (©NTB)

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus