Meny

Barnehage i Svolvær endrer bleiepraksis

Nå får også mannlige ansatte i Osanstua barnehage i Svolvær lov til å skifte bleier på barna. Foto: Frank May / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Barnehagen i Svolvær som tidligere nektet menn å skifte bleier på barna, har nå snudd i saken.

I april ble det kjent at menn ikke fikk lov til å skifte bleier på barn i Osanstua barnehage i Svolvær. Praksisen hadde de hatt i mange år, men nå har barnehagen endret praksis, skriver Lofotposten.

– Sammen med styret og foreldrene har vi kommet fram til at alle ansatte kan skifte bleier, sier daglig leder Beate H. Johansen til NRK.

Hun håper at avgjørelsen vil skape ro rundt barnehagen og etterlyser samtidig nasjonale retningslinjer for forebygging av seksuelle overgrep i barnehagene.

– Det har aldri vært så viktig med menn i barnehagen som nå. Vi håper debatten om forebygging av overgrep vedlikeholdes, og at regjeringen snart kommer med noen konkrete tiltak som innføres nasjonalt, sier hun til NRK.

Praksisen med at bare kvinner fikk lov til å skifte bleier på barna i Osanstua barnehage, ble innført i kjølvannet av Bjugn-saken.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus