Meny

Listhaug omtales som en europeisk Donald Trump

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den amerikanske storavisen Washington Post sammenligner Norges innvandrings- og integreringsminister med Donald Trump.

Det er sjefen for avisens Berlin-kontor, Anthony Faiola, som har satt sammen en liste over flere av Europas mest kjente politikere i en sak som har fått tittelen «Møt Europas Donald Trumps».

Det skriver VG, som først omtalte saken i Norge.

Omtalen av Sylvi Listhaug i avisen lyder slik:

«Hun er en voksende stjerne i det populistiske Fremskrittspartiet, denne datteren av norske bønder er blitt kjent for sin reality-show-aktige selvsikkerhet, som har inkludert et stund hvor hun fløt rundt i en overlevelsesdakt ved den greske kysten i et forsøk på bedre å forstå flyktningkrisen.»

Les også: Listhaug: – Må holde innvandringen på et nivå som gir oss en sjanse til å lykkes med integreringen

Faiola mener Listhaugs deportasjon av flyktninger kan ha vært brudd på internasjonal rett.

«Etter at hun ble Norges innvandringsminister i desember har hun inntatt en tøff posisjon, som inkluderer deportasjon av avviste asylsøkere til Russland i iskaldt vær – noe som kan ha vært brudd på internasjonal rett. Flere sier hun kan nå til topps i partiet.»

De andre politikerne på listen er østerrikske Norbert Hofer, franske Marine Le Pen, britiske Boris Johnsen, danske Kristian Thulesen Dahl og nederlandske Geert Wilders.

Les også: Regjeringen vil belønne motiverte asylsøkere

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus