Meny

Bufetat etterlyser flere homofile fosterforeldre

Illustrasjonsfoto: Jan Haas / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet (Bufetat) ønsker å rekruttere flere homofile fosterforeldre, for å gjøre ventetiden for barn som trenger et nytt hjem kortere.

Over 200 barn i Norge står i kø for å få et nytt hjem, og tallet stiger for hvert år. Nå ønsker Bufetat å gjøre køene kortere ved å rekruttere flere homofile fosterforeldre, melder NRK.

Bufetat mener det er viktig med mangfold mellom fosterforeldrene, og at det derfor er naturlig å bruke homofile par – men tidligere ordfører i Luster kommune, Torodd Urnes (KrF) har ikke sans for at homofile skal være fosterforeldre. Han sier dette strider mot hans prinsipper.

– Jeg mener sterkt at ungene bør ha en far og en mor. Det har de fra starten av, og det bør de også ha i oppveksten, sier Urnes som nå er kommunestyremedlem i Luster.

Rita Tonning i Bufetat sier de er opptatt av å gå brett ut og rekruttere mangfoldet av familier.

– Barn er ulike og familier er ulike. Men vi har gode erfaringer med homofile som fosterforeldre, og det har også kommunene, sier Tonning.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus