Politiet vil henlegge sak etter at sjuåring døde

Artikkelen fortsetter under annonsen

Etter å ha gjenopptatt saken der en sju år gammel jente ble funnet død i Skien i 2009, innstiller politiet i Telemark på at saken henlegges, ifølge Varden.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den lille jenta ble funnet kvalt i sitt hjem i Skien i mai 2009. Saken ble den gang henlagt som intet straffbart forhold. Politiet konkluderte med at dødsårsaken var kvelning, og at jenta enten hadde dødd som følge av en lekeulykke eller etter eget ønske.

I september i fjor valgte politiet å gjenoppta etterforskningen, blant annet fordi saken hadde mange likhetstrekk som den såkalte Monica-saken, som ble gjenopptatt i mai 2014.

– Etterforskningen er ferdig, og det er ingen siktede i saken, sier politiadvokat Jon Borgen i Telemark politidistrikt. Saken sendes nå over til statsadvokaten i Vestfold og Telemark for endelig avgjørelse, sier politiadvokat Jon Borgen til avisen.

Politiets omfattende undersøkelser har ikke kunnet fastslå at forklaringen om hva som skjedde da jenta døde i 2009, var feil.

I pressemeldingen politiet sendte ut etter henleggelsen i 2009 konkluderte de med at «dødsfallet skyldtes hengning som avdøde selv har initiert».