DNB innkaller aksjonærene for å endre vedtektene

Styreleder Anne Carine Tanum og konsernsjef Rune Bjerke på DNBs generalforsamling i Oslo i slutten av april. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Styreleder Anne Carine Tanum og konsernsjef Rune Bjerke på DNBs generalforsamling i Oslo i slutten av april. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

DNB innkaller til ekstraordinær generalforsamling for å endre en «uheldig formulering» som ikke tillot gjenvalget av styreleder Anne Carine Tanum.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Banken endret sine vedtekter under generalforsamlingen i fjor for å tilpasse vedtektene til den nye finansforetaksloven. I tillegg ble det gjort noen språklige endringer, som ikke hadde til hensikt å endre meningsinnholdet.

Da endringene ble foretatt, fikk imidlertid bestemmelsen om hvor lang tjenestetid tillitsvalgte kan ha en «uheldig formulering», skriver DNB i innkallingen til ny generalforsamling.

Dagens vedtekter sier at ingen kan ha styreverv sammenhengende i mer enn tolv år. Dagens styreleder Anne Carine Tanum har imidlertid sittet i styret siden 1999 og har vært styreleder siden 2008.

Styret foreslår at den ekstraordinære generalforsamlingen endrer vedtektene til følgende: «Ingen kan være medlem av eller leder for styret i et sammenhengende tidsrom lenger enn 12 år. Det begynner å løpe en ny 12-årsfrist dersom et ordinært medlem av styret blir valgt som styreleder eller motsatt. Ingen kan ha verv som ordinært styremedlem og/eller styreleder i et lengre samlet tidsrom enn 20 år».

Den ekstraordinære generalforsamlingen holdes 13. juni.