Meny

DNB innkaller aksjonærene for å endre vedtektene

Styreleder Anne Carine Tanum og konsernsjef Rune Bjerke på DNBs generalforsamling i Oslo i slutten av april. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

DNB innkaller til ekstraordinær generalforsamling for å endre en «uheldig formulering» som ikke tillot gjenvalget av styreleder Anne Carine Tanum.

Banken endret sine vedtekter under generalforsamlingen i fjor for å tilpasse vedtektene til den nye finansforetaksloven. I tillegg ble det gjort noen språklige endringer, som ikke hadde til hensikt å endre meningsinnholdet.

Da endringene ble foretatt, fikk imidlertid bestemmelsen om hvor lang tjenestetid tillitsvalgte kan ha en «uheldig formulering», skriver DNB i innkallingen til ny generalforsamling.

Dagens vedtekter sier at ingen kan ha styreverv sammenhengende i mer enn tolv år. Dagens styreleder Anne Carine Tanum har imidlertid sittet i styret siden 1999 og har vært styreleder siden 2008.

Styret foreslår at den ekstraordinære generalforsamlingen endrer vedtektene til følgende: «Ingen kan være medlem av eller leder for styret i et sammenhengende tidsrom lenger enn 12 år. Det begynner å løpe en ny 12-årsfrist dersom et ordinært medlem av styret blir valgt som styreleder eller motsatt. Ingen kan ha verv som ordinært styremedlem og/eller styreleder i et lengre samlet tidsrom enn 20 år».

Den ekstraordinære generalforsamlingen holdes 13. juni.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus