Meny

Bergen åpner for sykling mot kjøreretningen

Illustrasjonsfoto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bergen vedtok torsdag å fjerne forbudet om å sykle mot kjøreretningen i byens enveiskjørte gater.

I vedtaket er det bestemt at byen skal bruke to millioner kroner på å tilrettelegge for sykling mot kjøreretningen i enveiskjørte gater i sentrum og deler av Sandviken og Årstad, skriver Bergens Tidende.

Prosessen startet for to og et halvt år siden, da bystyret ba daværende byråd utrede hvor det var mulig å få til en slik endring. 113 gater ble kartlagt, og Bymiljøetaten, som håndterer trafikkløsninger i bybildet, har kommet fram til at 23 av disse nå skal tilrettelegges.

– Byen skal de neste årene foreta «det grønne skiftet» og blant annet realisere gå- og sykkelbyen. Begrenset trafikkareal tilsier at det må skje en prioritering av gategrunn. Gjennom vedtak i saken prioriteres det å innføre sykling mot kjøreretningen i enveisregulerte gater, foran parkering, sier byråd for miljø og byutvikling, Anna Elisa Tryti.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus