Meny

Hotelleier melder seg ut av NHO

Stiftelsen Anker STI melder seg ut av NHO Reiseliv som følge av hotellstreiken. Riksmekleren har innkalt partene til møte førstkommende tirsdag for å se om det er åpning for å få avsluttet konflikten. – Vi ser at underveis i konflikten har det vært meningsforskjeller mellom kjedene og de andre bedriftene. Det er en utfordring for NHO internt, å forene store og små, bygd og by, sier forbundssekretær Clas Delp (bildet) i Fellesforbundet. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hotelleier Anker STI melder seg ut av NHO Reiseliv som følge av hotellstreiken.

– Det er noe riv ruskende galt når det ble streik i år. Vi har et godt forhold til våre ansatte. Vi har ikke tid eller råd til å være i konflikt så mye, sier konsernsjef Per Carlenius i Stiftelsen Anker Studentboliger og Hotel (Anker STI) til Klassekampen.

Anker er en stiftelse som driver studentboliger og hoteller i Oslo-området. Hotelldriften er med på å finansiere driften av studentboligene.

– Streiken koster oss 200.000 kroner i likvider hver dag. Vi blør ordentlig. De som betaler for dette, er studentene våre, sier Carlenius.

Anker er med i NHO Reiseliv, og de ansatte er fagorganiserte i Fellesforbundet. Dermed ble de også tatt ut i streik i slutten av april.

– Det er synd at de melder seg ut, men jeg tror de gjør det på uriktig grunnlag, sier forhandlingsleder for NHO Reiseliv, Jostein Hansen til avisen.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus