Meny

Sønnen døde etter omskjæring – foreldrene får erstatning

Fire år etter at en gutt døde som følge av en rituell omskjæring på et legekontor i Oslo, er foreldrene blitt tilkjent erstatning av Norsk pasientskadeerstatning (NPE). Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fire år etter at en gutt døde som følge av en rituell omskjæring på et legekontor i Oslo, er foreldrene blitt tilkjent erstatning av Norsk pasientskadeerstatning (NPE).

I fjor ble erstatningskravet avslått av NPE fordi de mente at behandlingen barnet mottok i forkant og under inngrepet var i tråd med god medisinsk praksis, skriver Aftenposten.

Imidlertid snudde NPE etter at foreldrene klagde på avgjørelsen og medgir at diagnose og behandling kunne blitt gitt tidligere om barnet hadde fått bedre oppfølgning.

– Etter min mening viser saken at etterlatte etter dødsfall på grunn av feilbehandling ikke har den rettssikkerhetsgarantien de burde ha, sier familiens jurist Humayan Akthar.

Han forteller at det har vært svært viktig for familien å få en endelig bekreftelse på at de ikke hadde noen skyld i dødsfallet.

– Det har vært viktig å få saken vurdert av flere ulike medisinske spesialister for å kunne fatte en avgjørelse. Det var årsaken til at saken tok elleve måneder å behandle istedenfor ni, sier kommunikasjonsdirektør Øydis Ulrikke Castberg i NPE.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus