Meny

40.000 fisk på rømmen i Troms

Et settefiskanlegg i Troms har hatt en større rømming, foreløpig anslått til omlag 10 000 fisk med en gjennomsnittsstørrelse på ca 80g. Illustrasjonsfoto: NTB scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

40.000 fisk rømte da de skulle lastes over i en brønnbåt ved et settefiskanlegg i Bergsfjorden i Troms onsdag.

Hendelsen skjedde ved anlegget til Akvafarm 18. mai og oppsto i tilknytning til lasting av brønnbåt, skriver Fiskeridirektoratet på sine nettsider.

Seksjonssjef Ernst Bolle i Fiskeridirektoratet region Nord sier at det er snakk om en stor rømming.

– Det er minst 10.000 fisk som har rømt, men det totale antall vet vi ikke før noe senere, sier Bolle til NTB.

Geir Svendsen, driftsleder ved Akvafarm, opplyser derimot til NRK at det er snakk om 40.000 fisk.

– Dette er første gang laks har rømt fra oss på de 30 årene vi har drevet anlegget. Ikke bare fører det til et økonomisk tap for oss, det verste er at det også er med på å ødelegge ryktet til næringa, sier han.

Svendsen forteller at det var til sammen var 116.000 småfisk i karet fisken ble flyttet over fra. Bunnen løsnet, og mye fisk kom seg altså unna. Fisken har en gjennomsnittsvekt på cirka 80 gram.

Bolle sier de frykter at den rømte fisken blander seg med stedegne bestander og dermed ødelegger det genetiske materialet som er særegent for områdene den kommer til, sier han.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus