Meny

Kullos forgiftet NRK-ansatte under opptak

Innsatsleder fra politiet Jomar Sjøhagen (t.v.) og Vakthavende brannsjef Ole Anders Holmvaag. Foto: Ned Alley / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var kullos, ikke metangass, som gjorde TV-teamet og to barn syke under innspilling av barneprogram i Trondheim sist uke.

18 personer ble sendt til St. Olavs hospital etter en ulykke på et pukkverk. Nå er det mye som tyder på at det var CO-gass, kullos, som har spredd seg inn i tunnelløpet, opplyser politiet til NRK.

Kullos kan være svært farlig ved høye doser, og det er foreløpig ikke klart hvorfor kullos spredde seg i tunnelen hvor det foregikk TV-opptak.

– Det er ikke uvanlig at det oppstår slik gass under sprengningsarbeid, men om det var årsaken er ikke helt avklart ennå, sier etterforskningsleder Grethe Fossum til NRK.

Les også: Gassulykke under NRK-innspilling på pukkverk

Seks av de skadde er tilknyttet NRK. I tillegg ble tolv personer, blant dem to brannkonstabler, to politibetjenter og seks fra helsevesenet, sendt til sykehus. NRKs team var på stedet for å filme til barneprogrammet «Litt av en jobb» der barn får prøve seg i ulike yrker.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus