Meny

Sommervarmen kommer til Nord-Norge i helgen

Foto: colourbox.no

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Søndag kan det bli opptil 20 grader og sol flere steder i nord. Sør-, Øst- og Vestlandet får derimot gråvær og regnbyger.

– Det blir noe regn først på dagen fredag, men ellers blir det mye pent vær i Nord-Norge i helgen. Søndag blir det betydelig stigende temperaturer, og det blir mange grader varmere enn det er nå. Det blir trolig mellom 15-20 grader flere steder, sier statsmeteorolog Marit Helene Jensen.

Det er ikke mange dagene siden det var snøvær i Bodø, men nå blir det altså et værskifte i nord.

– Det blir fint vær i hele Nord-Norge med oppholdsvær og lange perioder med sol på søndag. Spesielt vest i Finmark blir det veldig fint vær, sier Jensen.

Regnbyger flere steder

Mens det blir sommerlig og varmt i Nord-Norge, blir det stort sett gråvær og regnbyger andre steder i landet denne helgen.

Etter en varm pinsehelg med strålende 17. mai-vær på Østlandet, blir det noe kaldere vær og byger de neste dagene. Fredag er det fare for tordenvær i forbindelse med nedbøren, men lørdag kan det bli perioder med sol østafjells.

– Spesielt vest for Oslofjorden er det fare for torden. Lørdag blir det derimot litt mindre regn, og kan bli lengre perioder med sol, sier Jensen.

Søndag blir det oppholdsvær tidlig på dagen, mens Oslo-området må regne med regn om kvelden og ettermiddagen.

På Vestlandet blir det vått fredag og søndag. Lørdag blir det noe regn nær kysten, og regn over hele Rogaland.

Kan stanse brannfaren

At det er meldt regn de neste dagene, er likevel godt nytt flere steder. Den siste tiden har faren økt for gress- og lyngbrann. Torsdag er det sendt ut OBS-varsel for brannfare østafjells, men meteorolog Marit Helene Jensen tror det vil komme nok regn de neste dagene til at faren kan avlyses.

– Fra og med fredag blir det en omlegging med nedbør flere steder. Det er noe som trengs, med tanke på gress- og lyngbrannfaren vi har hatt den siste tiden. Det er veldig tørt enkelte steder, så det trengs nedbør nå, sier Jensen.

Hvor mye nedbør som kommer, er foreløpig vanskelig å si.

– Det kan komme mellom 10 til 20 millimeter lokalt nedbør til helgen, men hvor mye som kommer de enkelte stedene vil variere. Med dette bygeværet vil det kunne komme mye nedbør lokalt på kort tid, sier Jensen.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus