Islamkritikere får påvirke asylklager

Hege Storhaug skrev i fjor boken «Islam, den 11. landeplage». Nå gir justisdepartementet henne og organisasjonen HRS rett til å foreslå nye medlemmer av Utlendingsnemnda.
Hege Storhaug skrev i fjor boken «Islam, den 11. landeplage». Nå gir justisdepartementet henne og organisasjonen HRS rett til å foreslå nye medlemmer av Utlendingsnemnda. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Justisdepartementet ber den islamkritiske organisasjon HRS nominere medlemmer til Utlendingsnemnda som avgjør asylavslag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Blant de nye organisasjonene som skal få nominere medlemmer til Utlendingsnemnda (UNE) er islamkritiske Human Rights Service (HRS).

– Utvalget av organisasjoner som fram til nå har bidratt til utvelgelsen har etter vår mening ikke representert et bredt nok spekter av befolkningen, er forklaringen statssekretær Vidar Brein-Karlsen (Frp) gir til Dagsavisen.

– Det vi jobber mest med

Justisdepartmentet lanserte i forrige uke sine planer for hvordan medlemmene av UNE som blant annet avgjør klager på avslag om opphold, skal oppnevnes.

Les også: Storhaug vil sensurere Koranen og stenge moskeer

Departementet invitererer alle organisasjoner som mottar statsstøtte over posten «Tilskudd til nasjonale ressursmiljø på integreringsfeltet», til å delta. Blant disse er HRS hvor Hege Storhaug - som i fjor lanserte boka «Islam, den 11. landeplage» - er informasjonsleder.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi er nok vel så relevante å spørre om innvandring og integrering enn noen andre, ettersom det er det vi jobber mest med, sier HRS-lederen Rita Karlsen til Dagsavisen torsdag.

– Spikeren i kista

Men at HRS får mulighet til å påvirke asylsøkeres skjebne, vekker også reaksjoner.

– Dette bør være spikeren i kista for UNE, sier Rune Berglund Steen, leder i Antirasistisk Senter, til avisen.

Les også: Hege Storhaug vil stoppe all innvandring til Europa og avvikle Flyktningkonvensjonen

HRS sier at deres «arbeid er særlig sentrert om innhenting av dokumentasjon, informasjon og analyse for å sette søkelys på ulike sider av innvandrings- og integreringsfeltet».

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

På organisasjonens hjemmesider kan man torsdag blant annet lese nyheter som «Hurra, vi kapitulerer for Allah!» og en konstruert stillingsbeskrivelse for statsminister Erna Solberg hvor åtte av ti punkt omhandler innvandringspolitikk.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Her beskrives statsministeren som «ansvarsforvirret» og blant artikkelforfatterens punkter er «Slutt å invitere verdens fattigfolk på gratis bolig og cash, for da kommer alle» og «Islam er ikke norsk, og er ikke "fredens religion"».

Blant de andre organisasjonene som har forslagsrett er også Amnesty International, Kristent interkulturelt arbeid, Norsk Folkehjelp og NOAS.