Meny

Schibsted-topp kritiserer NRKs Facebook-samarbeid

Foto: Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NRKs samarbeid med Facebook kan være ødeleggende for kommersielle mediehus, mener Schibsted-topp Ehsan Fadakar.

– På sikt kan det være direkte skadelig for NRKs kommersielle konkurrenter, advarer Schibsteds svenske sjef for sosial strategi i en kommentar i Dagens Næringsliv og i en artikkel i Klassekampen torsdag.

– Det sies til stadighet at Facebook er helt uavhengig og ikke styrer noe som helst av hvordan medienes innhold blir prioritert for brukerne. Men de siste avsløringene viser jo nettopp at Facebook jobber akkurat som en hvilken som helst annen medieaktør, sier Fadakar.

Han viser til nettstedet Gizmondos avsløringer om at Facebook har styrt nyheter om det konservative politiske miljøet i USA langt ned på brukernes nyhetsstrøm. Dessuten har den britiske avisa The Guardian dokumentert hvordan Facebook hyrer inn journalister for å prioritere saker som skal løftes fram.

– Vi er veldig bevisste på at Facebook har en sterk egeninteresse som innholdsdistributør, og at det er mange spørsmål om Facebooks bruk av algoritmer og redaktørrolle som vi ønsker større åpenhet omkring. Vi er i dialog med Facebooks ledelse for å få svar, samtidig som vi også snakker med andre norske mediehus om å samarbeide for å få disse spørsmålene høyere opp på dagsorden, sier NRKs nettsjef Frank Gander.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus