Meny

Sentrale SV-politikere vurderer stortingsframtiden

Bård Vegar Solhjell er blant flere kjente SV-fjes som er usikker på om de vil stille til gjenvalg på Stortinget. Foto: Ole Gunnar Onsøien / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det kan gå mot et generasjonsskifte i SVs stortingsgruppe. Karin Andersen, Heikki Eidsvoll Holmås og Bård Vegar Solhjell er alle usikre på om de vil stille til valg for en ny periode, skriver Klassekampen.

Fra før er det klart at nestleder Snorre Valen ikke tar gjenvalg neste høst. Dermed kan SV-leder Audun Lysbakken samt Torgeir Knag Fylkesnes og Kirsti Bergstø bli de eneste av dagens SV-ere som blir værende på Stortinget.

Lysbakken er den eneste som svarer ja på spørsmålet om en ny periode, mens de to sistnevnte også heller mot renominasjon, ifølge kilder.

Heikki Eidsvoll Holmås har tidligere sagt til Klassekampen at han 1. juni skal si ifra til nominasjonsnemnda i Oslo SV om han stiller for en ny periode eller ikke. Andersen og Solhjell oppgir begge at de ikke har bestemt seg.

– Det stemmer at jeg tenker meg om, sier Solhjell.

– Den avgjørelsen har jeg ikke tatt. Jeg har vært der lenge, og kanskje er det noen andre som vil, sier Andersen, som har sittet på Stortinget i nesten 20 år.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus