Amnesty-undersøkelse: Fire av fem vil ta imot flyktninger

En gruppe flyktninger er her fotografert da de prøvde å krysse grensen mellom Hellas og Makedonia tidligere i måneden. Foto: Marko Djurica / NTB scanpix.
En gruppe flyktninger er her fotografert da de prøvde å krysse grensen mellom Hellas og Makedonia tidligere i måneden. Foto: Marko Djurica / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

En ny undersøkelse gjort av Amnesty International i 27 land viser at fire av fem vil la flyktninger bo i sitt land.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Organisasjonen har spurt 27.000 mennesker i de forskjellige landene om de synes flyktninger skal få asyl, og i hvilken grad de er villige til å ta imot flyktninger i deres land, by, nabolag og hjem. Ifølge generalsekretær Trine Christensen i Amnesty Danmark viser undersøkelsen at landenes flyktningpolitikk ikke alltid harmonerer med befolkningens holdninger.

– Det er veldig tydelig at man i noen land har en politikk hvor man tar imot veldig få flyktninger og ikke støtter særlig opp om å finne løsninger, sier hun og bruker Storbritannia som eksempel.

87 prosent av de spurte britene vil la flyktninger bo i landet, men Storbritannia tar kun imot et lite antall, mener Christensen.

Landene hvor folk er mest positive til å ta imot flyktninger er ifølge meningsmålingen Kina, Tyskland og Storbritannia. Kinas høye plassering forklares med at befolkningen i landet generelt er positive til flyktninger og at landet er ikke har tidligere erfaringer med å ta imot flyktninger.

Minst positive til å ta imot flyktninger er russerne. Blant dem vil 61 prosent nekte flyktninger adgang til landet.