Meny

Amnesty-undersøkelse: Fire av fem vil ta imot flyktninger

En gruppe flyktninger er her fotografert da de prøvde å krysse grensen mellom Hellas og Makedonia tidligere i måneden. Foto: Marko Djurica / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En ny undersøkelse gjort av Amnesty International i 27 land viser at fire av fem vil la flyktninger bo i sitt land.

Organisasjonen har spurt 27.000 mennesker i de forskjellige landene om de synes flyktninger skal få asyl, og i hvilken grad de er villige til å ta imot flyktninger i deres land, by, nabolag og hjem. Ifølge generalsekretær Trine Christensen i Amnesty Danmark viser undersøkelsen at landenes flyktningpolitikk ikke alltid harmonerer med befolkningens holdninger.

– Det er veldig tydelig at man i noen land har en politikk hvor man tar imot veldig få flyktninger og ikke støtter særlig opp om å finne løsninger, sier hun og bruker Storbritannia som eksempel.

87 prosent av de spurte britene vil la flyktninger bo i landet, men Storbritannia tar kun imot et lite antall, mener Christensen.

Landene hvor folk er mest positive til å ta imot flyktninger er ifølge meningsmålingen Kina, Tyskland og Storbritannia. Kinas høye plassering forklares med at befolkningen i landet generelt er positive til flyktninger og at landet er ikke har tidligere erfaringer med å ta imot flyktninger.

Minst positive til å ta imot flyktninger er russerne. Blant dem vil 61 prosent nekte flyktninger adgang til landet.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus