Meny

To av tre støtter hotell- og restaurantstreiken

Folk flest støtter streiken i hotell- og restaurantnæringen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De streikende hotell- og restaurantarbeiderne får mye sympati fra folket. I en meningsmåling svarer 64 prosent at de støtter streiken.

De 64 prosentene i Ipsos-målingen svarer at de støtter streken «helt» eller «delvis». Dessuten sier 10 prosent av de spurte at de støtter streiken litt. Bare 13 prosent svarer at de er imot streiken, skriver Klassekampen.

Støtten kommer fra alle hold, selv blant folk med millioninntekt. Fellesforbundets forhandlingsleder, Clas Delp, sier det er viktig for streikevaktenes streikevilje.

– Det er en utfordring med konflikt i bransjen. Det er umulig å streike uten at det rammer noen uskyldige gjester. Da er det godt å vite at mange har sympati med kravene.

Så langt er 7.200 ansatte i hotell- og restaurantnæringen tatt ut i streik. De krever rett til lokale lønnsforhandlinger i bedriftene og et solid lønnsløft. Streiken har vart siden 24. april.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus