Meny

Skogmeldingen utsettes til høsten

Illustrasjonsfoto: Berit Keilen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den varslede stortingsmeldingen om skogbruk blir likevel ikke lagt fram i vår. Dermed må skognæringen vente enda lenger på å få vite hva regjeringen vil gjøre for å få fart i norsk skogindustri.

Det bekrefter Landbruks- og matdepartementet i en epost til Nationen. Departementet oppgir tid og arbeidsmengde som årsaker til at det er hensiktsmessig å legge fram stortingsmeldingen og skog- og trenæringen først til høsten.

Norges Skogeierforbund er blant flere aktører i bransjen som er svært skuffet over at skogmeldingen blir utsatt.

– Denne regjeringen gikk til valg på gjennomføringskraft og mål om vekst basert på grønne arbeidsplasser. Rent bortsett fra at vi har sett en økning i bygging av skogsbilveier, har det ikke vært noen satsing på vår sektor av betydning, sier administrerende direktør Erik Lahnstein til avisen.

Den regjeringsoppnevnte gruppen Skog 22 la fram sin rapport i januar i fjor. Da varslet daværende landbruksminister Sylvi Listhaug (Frp) at rapporten ville bli fulgt opp av en egen stortingsmelding.

– Det skjer for lite for sent, og det er skuffende at stortingsmeldingen blir skjøvet på, sier Lahnstein.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus