Meny

Streiken har stengt 45 hoteller

Illustrasjonsfoto: Torstein Bøe / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Over 40 kjedehoteller er stengt som følge av streiken i hotell- og restaurantnæringen. Fellesforbundet håper enda flere må stenge.

Torsdag går streiken, som så langt omfatter 7.200 hotell- og restaurantarbeidere, inn i sitt 26. døgn. Foreløpig er det ingen ting som tyder på at den går mot slutten.

– Den 26. mai trapper vi ytterligere opp. Det går ikke hardt utover streikekassen vår, den er stor, sier kommunikasjonsansvarlig i Fellesforbundet, Vidar H. Grønli, til Dagens Næringsliv.

Ifølge avisen er 43 kjedehoteller og to andre hoteller stengt på grunn av streiken. Grønli håper antallet øker.

– Streikemessig sett er det best at hotellene stenger. Da har vi lyktes med streiken vår. Hvis ikke streiken får noen konsekvenser, kan vi jo streike til vi er blå i ansiktet, sier Grønli.

NHO Reiseliv representerer hotellene og restaurantene. Forhandlingsleder og direktør for arbeidspolitikk, Jostein Hansen, har forståelse for at Fellesforbundet ønsker at streiken skal ramme bredest mulig, men han sier at hotellene ikke nødvendigvis taper mye penger på streiken.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus