Advarer mot oppblåste timelister i advokatbransjen

På fem er 129 advokater blitt pålagt å tilbakebetale salær til sine klienter etter å ha «pyntet på» timelistene. Jussprofessor Sverre Blandhol er bekymret over utviklingen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
På fem er 129 advokater blitt pålagt å tilbakebetale salær til sine klienter etter å ha «pyntet på» timelistene. Jussprofessor Sverre Blandhol er bekymret over utviklingen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

På fem år er 129 advokater blitt pålagt å tilbakebetale salær til sine klienter etter å ha «pyntet på» timelistene. Jussprofessor Sverre Blandhol er bekymret over utviklingen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Blandhol underviser advokater i etikk og har hatt nesten alle de store advokatfirmaene i Norge på kurs, skriver Dagens Næringsliv. Han frykter at oppblåste timelister er et større problem enn antatt.

– Forventningene om timeproduksjon er høy i bransjen. Det er vanskelig å oppfylle forventningene. Det kan gjøre det fristende å pynte på timelistene. Det er et problem som må tas mer alvorlig, sier Blandhol til avisen.

Han forteller om et typisk eksempel han bruker for å teste advokatenes timeføring, der mange har svart at de ville ført flere timer for under én times arbeid.

– Dette bekymrer meg. Du kan ikke føre flere timer enn du faktisk har brukt. Hvis du skjønner at arbeidet har en høyere verdi, kan du selvfølgelig avtale en fastpris, sier han.

I alt 129 advokater har måttet tilbakebetale salær til sine klienter de siste fem årene, 21 av dem i fjor. Advokatforeningen mener tallene ikke er urovekkende høye.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus