Meny

Troen på kommunesammenslåing nesten halvert

Få ordførere tror på frivillig sammenslåing for sin kommune. Her kommunalminister Jan Tore Sanner (H). Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I en fersk undersøkelse svarer kun 16 prosent av landets ordførere at de tror deres kommune blir frivillig sammenslått.

Det er 12 prosentpoeng færre enn for tre måneder siden, skriver Nationen. I avisens ordførerundersøkelse, der 266 ordførere har svart, sier kun 43 ordførere at de tror det blir en frivillig sammenslåing i deres kommune.

På den andre siden svarer 150 ordførere – 56 prosent av de spurte – at det ikke kommer til å ende med frivillig sammenslåing for deres kommune. Denne andelen har økt fra 46 prosent i mars.

En av ordførerne som har snudd, er Kristin Maurstad (Ap) i Vågsøy i Sogn og Fjordane. Hun forklarer det blant annet med at regjeringens forslag til inntektssystem ble endret.

– Jeg ser fortsatt at fordelene ved en sammenslåing er store, men ulempene ved å stå alene er blitt mindre, sier Maurstad.

Fristen for å fatte vedtak om frivillig sammenslåing er 1. juli.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus