Meny

Leger sier de jobber nær tusen årsverk gratis

Legeforeningen har i vår spurt norske sykehusleger hvor mye gratis overtid de jobber. Svaret er tre timer i uken i snitt. Det utgjør i alt 924 årsverk. Til sammenligning har Norges største akuttsykehus, Ahus (bildet), 955 årsverk. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Legeforeningen har i vår spurt norske sykehusleger hvor mye gratis overtid de jobber. Svaret er tre timer i uken i snitt. Det utgjør i alt 924 årsverk.

Det er nesten like mange som de totalt 955 årsverkene på hele Akershus universitetssykehus, skriver Dagens Næringsliv.

– Jeg er ikke kjent med at noen jobber gratis hos våre medlemmer. Ingen av de sykehusene jeg har sjekket med etter at jeg fikk henvendelse fra avisen, er kjent med gratisarbeid. Gratisarbeid skal ikke finne sted, sier lederen for sykehusenes arbeidsgiverforening Spekter, Anne-Kari Bratten.

President Marit Hermansen i Legeforeningen sier om undersøkelsen at legene opplever en stor belastning.

– Dette er arbeidstid som ikke nødvendigvis er pålagt, men som leger likevel ser seg nødt til å jobbe fordi det er misforhold mellom oppgaver og avtalt arbeidstid. Leger jobber i utgangspunktet mye. Nå er strikken strukket langt, sier hun.

Gratisarbeidet har økt med til sammen 110 årsverk siden legeforeningen gjennomførte en tilsvarende undersøkelse i 2014. I samme periode har avtalt arbeidstid per lege per uke gått ned.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus