Meny

Småbrukarlagslederen langer ut etter SMS-tabbe

Småbrukarlaget reagerer på Leif Forsell feilsendte tekstmelding. Ved siden av Forsell sitter leder Ann Merete Furuberg i Norsk Bonde- og Småbrukarlag. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norsk Bonde- og Småbrukarlag reagerer på innholdet i tekstmeldingen som ble feilsendt av statens forhandlingsleder Leif Forsell.

Den var ment internt til en kollega, men ble sendt til Nationen og offentliggjort. I SMS-meldingen heter det blant annet. «Nå synes jeg vi skal bruke den tida som trengs for å disiplinere Småbrukarlaget til ansvarlig og seriøs opptreden». Forsell har senere beklaget feilsendingen.

– Staten ønsker at Småbrukarlaget skal bli en mindre tydelig og mindre kraftfull kritiker av nåværende landbrukspolitikk. Jeg kan love dere: Det kommer aldri til å skje!, skriver Småbrukarlagets leder Ann Merete Furuberg i en epost.

Hun er særlig opptatt av løsdriftskravet, som ifølge henne ble brakt inn i forhandlingene av staten 12. mai, gjennom å utsette kravet fra 2024 til 2034.

– Siden Stortinget allerede i 2008 har fattet vedtak om å utsette løsdriftskravet for små og mellomstore bruk, framsto det som absurd å skulle forhandle om noe som allerede er bestemt av landets nasjonalforsamling. Statsråd Dale må ta tak i denne forskriftsendringen uansett, mener Furuberg.

Løsdriftskravet handler om at all melkeproduksjon skal skje i løsdriftsfjøs. Hensikten er bedre dyrevelferd ved at kyrne kan bevege seg fritt i fjøset.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus