Meny

Sarpsborg feiret 1000 år som by

Flere tusen møtte opp da Sarpsborg markerte 1000 års jubileum og nasjonaldag tirsdag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På selveste 17. mai feiret Sarpsborg 1000 år som by. Flere tusen møtte opp for å markere nasjonaldagen og jubileet i byens amfi.

– Jeg er så stolt og glad. Det er bare helt nydelig. Nå synger de Sarpsborg-sangen vår, sier ordfører Sindre Martinsen Evje (Ap) til NRK.

Ifølge kanalen var det over ti tusen mennesker som tok plass i byens amfi for å overvære markeringen av 17. mai og byens 1000-årsdag.

Blant de oppmøtte var barn fra Hafslund barneskole. Utkledd i vikingkostymer markerte de i tillegg skolens 100-årsjubileum.

– Kostymene er med farger som symboliserer Sarpsborg. Blått for fossen og Glomma, det er viktig for oss i Sarpsborg. Og det røde er på grunn av teglstein, sier inspektør Kristi Norheim.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus