Meny

Hotell- og restaurantstreiken utvidet på 17. mai

Hotellstreiken fortsetter, og 17. mai tas ytterligere 50 hotell- og restaurantansatte ut i streik. Her sitter streikevaktene utenfor Grand hotell tidligere i måneden. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fellesforbundet tok ut ytterligere 50 hotell- og restaurantansatte i streik på nasjonaldagen 17. mai.

De nye streikende ble tatt ut ved Sunndalsøra Hotell, Peppes Pizza på Gardermoen, Vollan Gjestestue i Troms og Radisson Blu hotell i Haugesund.

Streiken har nå vart i nesten tre uker, og med de siste plassfratredelsene har drøyt 7.200 ansatte lagt ned arbeidet.

Fellesforbundet forteller at det ble en pause for streikevaktene på nasjonaldagen.

– Vi har sagt at i dag må vi lempe litt på streikevaktene, i dag skal vi også feire nasjonaldagen det er viktig, sier kommunikasjonsansvarlig Vidar Grønli i Fellesforbundet til NRK.

Les også: Ingen løsning i sikte for hotellstreiken

Lørdag verserte det rykter om at NHO Reiseliv ville komme med et konkret forslag til løsning. Men Fellesforbundet har ikke hørt noe fra NHO, og det er fortsatt ingen kontakt mellom partene, skriver Fellesforbundet på sine nettsider tirsdag ettermiddag.

De hotell- og restaurantansatte streiker først og fremst for retten til lokal forhandlingsrett, noe NHO Reiseliv motsetter seg. Arbeidsgiverne argumenterer blant annet med at det vil bli urettferdig dersom ansatte i en og samme hotellkjede får ulik lønn.

SE VIDEO: Ampert under protest mot streikerammet hotell

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus