Meny

Brann i avfallsanlegg i Østfold

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Brannvesenet har slukket de åpne flammene i Rokke avfallsanlegg i Halden kommune. Politiet ber beboere holde seg unna og lukke vinduer og luftkanaler på grunn av de store røykmengdene.

Politiet i Østfold melder at de åpne flammene er slukket klokken 18, og arbeidet pågår for å dempe varmen nede i søppelhaugen. Det er ikke lenger spredningsfare.

Meldingen om brannen kom like før 16.30 tirsdag, og brannvesenet ankom avfallsanlegget en halvtimes tid etter. En flyplassbrannbil bisto i slukningsarbeidet.

– Det er mye flammer og røyken er synlig i mils omkrets, sa operasjonsleder Terje Marstad i Øst politidistrikt til NTB tidligere tirsdag.

Røyken skal ikke være farlig, men den kan være ubehagelig, spesielt for astmatikere, melder politidistriktet. De ber også nysgjerrige tilskuere om å holde seg unna søppelfyllinga.

– Dere er bare i veien. Røyken er usunn også for dere, skriver Øst politidistrikt på Twitter.

Brannvesenet vet fortsatt ikke hva som er årsaken til brannen. Det var mistanke om brann i to bygninger, men politiet anså det som svært lite sannsynlig at det oppholdt seg mennesker i bygningene.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus