Meny

Samfunnskritiske anlegg fortsatt usikret mot terror

Justisminister Anders Anundsen (Frp) vil ikke opplyse hvilke samfunnskritiske anlegg som ikke er godt nok sikret mot terrorangrep. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Regjeringen vedgår at det fortsatt er samfunnskritiske anlegg som ikke er godt nok sikret mot terrorangrep.

I et brev til Stortinget skriver justisminister Anders Anundsen (Frp) at sentrale instrukser ikke fulgt opp tilfredsstillende, skriver VG.

Ifølge avisen er det først og fremst privateide anlegg som «ikke er tilstrekkelig grunnsikret mot terrorangrep», men justisministeren vil ikke opplyse hvilke anlegg det er snakk om.

Flere hundre bygg og anlegg er skjermingsverdige etter sikkerhetsloven, alt fra forsvarsanlegg til flyplasser, strømforsyning og radiomaster. Bedre objektsikring var blant kravene fra 22. juli-kommisjonens rapport fra 2012.

Justisministeren sier at han nå vil snakke med Politidirektoratet for å forsikre seg at objektene sikres.

Anundsens brev til Stortinget var et svar på et skriftlig spørsmål fra Høyre-representant Hårek Elvenes om hvordan objektene var sikret.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus