Meny

Truet med pistol, avbitertang og gassbrenner under hjemmeran

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En mann i 40-årene må torsdag møte i Oslo tingrett, tiltalt for grovt hjemmeran og frihetsberøvelse. Han skal ha truet beboeren i et hus med flere våpen og redskaper før han bandt ham fast med gaffateip.

Hendelsen fant sted i Oslo i september i fjor. Den tiltalte truet til seg penger og andre verdisaker fra en manns bolig ved å slå ham og true ham med pistol, kniv, avbitertang, hammer og gassbrenner, ifølge tiltalen.

Deretter ble den fornærmede mannen bundet med gaffateip «slik at han ble satt ute av stand til forsvar og etterlatt passivisert og frihetsberøvet på gulvet i leiligheten sin i flere timer».

Den tiltalte skal deretter ha kjørt fra stedet i fornærmedes bil med fangsten, som blant annet var et bankkort, en safe, en klokke, penger og en gul loddebolt. Samme kveld skal han ha tatt ut 9.900 kroner med fornærmedes visakort.

I tiltalen legges det blant annet vekt på at ranet var nøye planlagt, og at det ble brukt grov vold. Det kommer også fram at tiltalte hadde hjelp av en annen gjerningsmann under hjemmeranet.

Mannen i 40-årene er i tingretten tiltalt for grovt ran og frihetsberøvelse. Grovt ran straffes med inntil tolv års fengsel, mens strafferammen for frihetsberøvelse er fengsel i inntil fem år.

Populært