Meny

Vegvesenet frykter flere MC-dødsfall

Når hestehovene spretter fram, klargjør motorsykkeleierne doningene sine. Statens vegvesen og Norsk Motorcykkel Union (NMCU) frykter flere typiske vårulykker, med sjåfører som er rustne etter en lang vinter. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fire motorsyklister har så langt i år mistet livet i utforkjøringer, og i pinsen har det vært flere MC-ulykker. Statens vegvesen er bekymret for resten av sesongen.

– Før vi når 17. mai har vi mistet fire MC-kolleger. Det er tragisk og vi er litt bekymret for fortsettelsen, sier seniorrådgiver Lars-Inge Haslie i Statens vegvesen til NRK.

Han sier de typiske vårulykkene gjerne skyldes for høy fart sammenlignet med ferdigheter. Mange sjåfører er også rustne bak styret etter en lang vinter.

Siden 2011 har gjennomsnittlig 22 motorsyklister omkommet hvert år. Med fire dødsfall så langt i år, kan man ut fra statistikken vente minst én dødsulykke i uka ut august, skriver kanalen.

– Det er ikke ufarlig det vi driver med. Jo mer forberedt man er, jo mindre sjanse er det for at man havner i en slik type situasjon, sier Morten Hansen, generalsekretær i Norsk Motorcykkel Union (NMCU).

Andre pinsedag er det meldt om en rekke motorsykkelulykker, både singelulykker og kollisjoner med andre kjøretøy. En person ble fløyet i luftambulanse til Oslo universitetssykehus med alvorlige skader.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus